Home Cronaca Cronaca Mondo

Terremoto Albania: si aggrava bilancio. Altro terremoto da 4.9

0
CONDIVIDI
Danni per il terremoto in Albania

Si aggrava il bilancio dei danni del terremoto che ha colpito l’Albania ieri pomeriggio.

Sono oltre 400 le case e oltre 30 i palazzi danneggiati principalmente a Tirana e Durazzo.

Terremoto in Albania di magnitudo 5.8 , il più forte in 30 anni

A renderlo noto il ministro della difesa Olta Xhacka, durante la seduta straordinaria del governo convocata per fare il punto della situazione.

Il ministro ha spiegato che i danni alle case o a edifici e palazzi sono in gran parte crepe alle mura ed ai soffitti.

Sale, purtroppo anche il numero dei feriti.

Secondo il ministro della Sanità Ogerta Manastirliu sarebbero oltre 100 le persone che hanno chiesto l’assistenza medica al pronto soccorso di Tirana e Durazzo.

Per questo, nelle due città, sono stati allestiti alcuni centri di accoglienza.

Poi ancora la paura, dopo la mezzanotte una nuova forte scossa di terremoto di magniduto 4.9 si è registrata in Albania con epicentro sempre nel mare adriatico, a due chilometri a sud est di Durazzo.

Terremoto in Albania di magnitudo 5.8 , il più forte in 30 anni

La scossa, chiaramente sentita anche a Tirana, ha sorpreso i membri del governo mentre erano in diretta tv per dare il bilancio dei danni del terremoto del pomeriggio.

Dal pomeriggio fino a tarda serata sono stata registrate 100 lievi scosse di assestamento.

L’Italia “ha offerto il sostegno dell’Italia per fare fronte alle conseguenze del sisma si è detta disposta ad aiutare l’Albania”. Lo ha detto il premier albanese Edi Rama nel corso di una straordinaria seduta del governo.

#Albania

Terremoto in Albania di magnitudo 5.8 , il più forte in 30 anni

Gjuha shqipe

Tërmeti i Shqipërisë: rritja e buxhetit. Tërmet tjetër nga 4.9

Bilanci i dëmtimit të tërmetit që goditi Shqipërinë u përkeqësua pasditen e djeshme.

Më shumë se 400 shtëpi dhe mbi 30 ndërtesa u dëmtuan kryesisht në Tiranë dhe Durazzo.

Ministri i mbrojtjes Olta Xhacka bëri të ditur gjatë seancës së jashtëzakonshme të qeverisë së thirrur për të marrë situatën e situatës.

Ministri sqaroi se dëmtimi i shtëpive ose ndërtesave dhe ndërtesave është kryesisht për shkak të çarjeve në mure dhe tavane.

Numri i të plagosurve rritet gjithashtu, për fat të keq.

Sipas Ministres së Shëndetësisë Ogerta Manastirliu, më shumë se 100 njerëz kanë kërkuar ndihmë mjekësore nga dhoma e urgjencës në Tiranë dhe Durazzo.

Për këtë arsye, janë ngritur disa qendra pritëse në të dy qytetet.

Pastaj përsëri frika, pas mesnatës një tërmet i ri i fortë magniduto 4.9 u regjistrua në Shqipëri me epiqendrën e tij gjithnjë në detin Adriatik, dy kilometra në jug lindje të Durrësit.

Tërmeti, i ndjerë qartë edhe në Tiranë, i befasoi anëtarët e qeverisë ndërsa ata ishin live në TV për të marrë në treg dëmet e shkaktuara nga tërmeti i pasdites.

Nga pasdite deri në mbrëmjen e vonë, janë regjistruar 100 goditje të vogla në tokë.

Italia "ofroi mbështetjen e Italisë për të përballuar pasojat e tërmetit tha se ishte e gatshme të ndihmonte Shqipërinë". Kryeministri shqiptar Edi Rama tha këtë gjatë një seance të jashtëzakonshme të qeverisë.